Експерти встановили швидкість позашляховика-вбивці (аудіо)

Експерти встановили швидкість позашляховика-вбивці (аудіо)

Експерти встановили швидкість, з якою рухався позашляховик, що забрав у Харкові шість життів.  ДТП сталася 18 жовтня, для водія авто Олени Зайцевої обрали запобіжний захід - 2 місяці під вартою без можливості внесення застави.

З подробицями наша власна кореспондентка Віталіна Зіньківська:

"Аби досконало вивчити всі обставини трагічної аварії, проведено два слідчих експерименти, заради чого на кілька годин перекривали центр міста. Під час першого слідчі працювали самі, для проведення другого було доправлено підозрювану Олену Зайцеву, яка нині перебуває під арештом.

Під час експерименту слідчі встановили та задокументували, що "Лексус", яким кермувала підозрювана, мчав зі швидкістю, що перевищувала 100 кілометрів за годину. "Фольксвген", який вдарив її автівку, їхав із дозволеною швидкістю – 30 - 35 кілометрів за годину.

Проведена автотехнічна експертиза вважається однією з найважливіших у справах про ДТП. А тим часом Геннадій Дронов - водій "Фольксвагена" - вимагає перекваліфікувати його статус зі свідка на постраждалого. Адже не лише пошкоджена його автівка, а й йому самому довелося пройти курс лікування".

Віталіна Зіньківська. Харків. Українське радіо.

Прослухати матеріал:


Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!