У столиці розмірковували над збереженням здоров'я нації (аудіо)

У столиці розмірковували над збереженням здоров'я нації (аудіо)

Низький рівень здоров'я дітей та молоді, мала тривалість життя. Ці та інші проблеми є наслідком вживання алкоголю. Про те як протистояти цьому лиху, йшлося сьогодні в Києві під час Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю щодо формування тверезого способу життя в сім'ї та суспільстві.

Розповідає Володимир Задворний:
 
"В Україні проживає майже 12 мільйонів людей молодого віку і алкоголь становить особливу загрозу для них, а відтак і для усього суспільства. Є пряма залежність, стверджують фахівці, між вживанням алкоголю і збільшенням рівня злочинності, аварій на дорогах та інших негативних наслідків. Кожна четверта передчасна смерть у молодому віці це теж наслідок вживання алкоголю. Як наголосив у розмові зі мною один із організаторів конференції - координатор руху "Твереза Україна" у Західному регіоні Зіновій Станішевський, сформувати тверезий спосіб життя у молоді можна, насамперед, на власному прикладі.
 
Зіновій Станішевський ще молода людина. Він учасник бойових дій у зоні АТО у складі одного із добровольчих батальйонів і каже, що є велика проблема з вживанням алкоголю військовослужбовцями. Саме алкоголь, переконаний він, збільшує бойові втрати. За словами Зіновія Станішевського, в їхньому батальйоні був "сухий закон" завдяки чому і бойові втрати були мінімальні.

Активну громадську позицію має і ще один мій співрозмовник, учасник конференції, керівник відокремленого підрозділу по Черкаській області руху "Твереза Україна" Юрій Оробець. Він виїзжає на передову, де переконує військовослужбовців у важливості тверезого способу життя, а також здійснює велику роботу серед дітей і молоді.  
        
Дійсно, окрім громадськості, формування тверезого способу має відбуватись як на політичному, так і на законодавчому рівні. Під час конференції було наведено такий приклад: майже півтора десятки міст України на місцевому рівні заборонили продаж алкоголю в нічний час. Втім, зараз майже усі ці заборони скасовані рішеннями судів".

Володимир Задворний, Українське Радіо.
 
Прослухати репортаж:
 



Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!