Українські залізничники відзначають професійне свято

Українські залізничники відзначають професійне свято

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман привітав працівників залізничного транспорту з їхнім професійним святом.

Текст привітання розміщений на Урядовому порталі.

"Залізничний транспорт є провідною галуззю в дорожньо-транспортній системі України, який забезпечує близько 82 відсотків вантажних і 36 відсотків пасажирських перевезень", - цитує главу Уряду його прес-служба.

Українським залізничникам завжди були притаманні відповідальність, високий професіоналізм, самовідданість улюбленій справі. Завдяки працівникам галузі, їхній професійній підготовці та високим моральним якостям будуть реалізовані всі намічені плани з підвищення ефективності діяльності та комплексного розвитку залізничного господарства, наголосив Прем’єр.

Нагадаємо, саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на території сучасної України. Цей день вважається початком історії залізниць в Україні.

До незалежності України офіційна історіографія називала першою залізничною лінією ділянку Одеса - Балта, яка була побудована на 5 років пізніше від лінії Перемишль - Львів. Комуністичний режим замовчував усі досягнення на тій території сучасної України, яка відносилась не до царської Росії, а до Австро-Угорщини.