Розслідування щодо захоплення території військової частини в Одесі триває (аудіо)

Розслідування щодо захоплення території військової частини в Одесі триває (аудіо)

В Одесі врегулювали конфлікт між військовою частиною і забудовником, який встановив паркан на території військового аеродрому "Шкільний", повідомив у Фейсбук очільник  області Максим Степанов.

Натомість військова прокуратура Одеського гарнізону продовжує кримінальне розслідування щодо порушення статутних правил вартової служби, унаслідок чого невідомі в балаклавах демонтували паркан і захопили земельну ділянку площею понад 2000 квадратних метрів.


Докладніше - наш кореспондент Василь Милосердний:

"Військова прокуратура повідомила про підозру тимчасовому виконувачу обов'язків командира та старшому солдату військової частини. Під час досудового слідства було встановлено, що підполковник Сергій Григоращенко надав вказівку підлеглим перешкодити проникненню на територію військової частини сторонніх осіб, але заборонив застосовувати зброю і фізичну силу. Офіцеру загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Старшого солдата Вадима Аведенка звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 418 КК України "порушення статутних правил патрулювання".

Приморський районний суд міста Одеси обох військовослужбовців відправив під домашній арешт. Досудове розслідування триває".

 Василь Милосердний, Одеса, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!