Відбулася презентація книги "Росія поміж фашизмом і розпадом" (аудіо)

Відбулася презентація книги "Росія поміж фашизмом і розпадом" (аудіо)

Сьогодні у Брюсселі європейські та українські дипломати, експерти, журналісти і громадські активісти підтримали протиправно ув’язненого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка та закликали російський режим звільнити усіх українських заручників.

Про правозахисну акцію з Брюсселя повідомляє кореспондент Андрій Лавренюк:

"Про українських заручників кремлівського режиму йшлося на презентації книги "Росія поміж фашизмом і розпадом", яка відбулася у престижному Брюссельському прес-клубі. "Ми хочемо висловити підтримку Роману Сущенку та вимагаємо від путінського режиму звільнити усіх ув’язнених у Росії українських громадян", - наголосив заступник директора київського Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь. Він нагадав, що нині у Росії протиправно утримуються десятки і сотні українців.

У свою чергу, незалежний російський експерт Юрій Федеров, говорячи про розвиток ситуації в Росії, спрогнозував встановлення в державі фашистського режиму та її подальший розпад. На думку експерта, першим регіоном Росії, який захоче і зможе відділитися, є Сибір.

А колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко наголосив, що Росія нині рухається неправильним шляхом та має багато "гарячих точок" у своїх регіонах".

Андрій Лавренюк, Укрінформ, з Брюсселя, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!