Триває візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Канади (аудіо)

Триває візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Канади (аудіо)

Програма насичена різноманітними зустрічами та зосереджена передусім на активізацію двосторонньої торгівлі між нашими державами.

Докладніше розповідає наш кореспондент у Оттаві Максим Наливайко:

"Оскільки все життя у столиці Канади концентрується навколо будівлі федерального парламенту, свій візит до Оттави Володимир Гройсман розпочав саме із цього об’єкту. Під час зустрічі зі спікерами обох палат парламенту, прем'єр-міністр подякував за одностайну підтримку депутатами та сенаторами більшості законодавчих актів, що стосуються України.

У свою чергу речники парламенту запевнили, що успіх України залишається дуже важливим для Канади.

Після короткої екскурсії парламентом Володимир Гройсман приєднався до спільного засідання Постійних комітетів із питань оборони та міжнародної торгівлі. Присутні народні обранці виявили інтерес до України і своїми вдумливими запитаннями продемонстрували глибоку поінформованість.

Далі на Главу українського уряду чекала насичена розмова з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Хоча головною темою була економічна, співбесідники не обійшли своєю увагою і політичні аспекти. Трюдо запевнив, що Канада залишатиметься надійним партнером України та підтримуватиме її територіальну цілісність.

Вже ввечері Володимир Гройсман відвідав урочистий прийом, на якому були присутні депутати, міністри, провідники громади та інші поважні особи. А головними організаторами стали українські інтерни, які впродовж  трьох місяців проходять стажування в офісах канадських депутатів".

Максим Наливайко. З Канади. Для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!