Мінсоцполітики продовжує осучаснення пенсій

Мінсоцполітики продовжує осучаснення пенсій

Пенсіонери, у яких розмір підвищення пенсій після осучаснення становив менше 140 грн, отримають доплату за жовтень разом із підвищеним розміром у листопаді.

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики.

"У жовтні підвищення пенсії отримали понад 6,9 млн. пенсіонерів, розмір підвищення яких перевищував 140 грн. Ті ж, у кого розмір підвищення менше, отримають доплату за жовтень разом із підвищеним розміром у листопаді", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що в жовтні Уряд забезпечив виплату перерахованих пенсій відповідно до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". У результаті перерахунку пенсії було підвищено для 10,2 млн пенсіонерів.

Нагадаємо, перерахунок пенсій відбувся, зокрема, шляхом осучаснення пенсій, щоб насамперед ліквідувати розриви у розмірах пенсій залежно від року призначення.

Якщо дотепер пенсіонери могли чекати наступного підвищення роками, то тепер осучаснення здійснюватиметься автоматично. Пенсії переглядатимуться залежно від зростання заробітної плати та інфляції. Таким чином буде поставлено запобіжник від знецінення з часом пенсійних виплат, як це відбувалося досі.