Відень захищають від можливих атак терористів (аудіо)

Відень захищають від можливих атак терористів (аудіо)

Cтолицю Австрії захищають від можливих атак терористів. На найвелелюдніших вулицях Відня зведуть нерухомі бар'єри, які стримуватимуть проїзд транспортних засобів у натовп.

Повідомляє наша власна кореспондентка в Австрії Оксана Діденко:

"Встановити "протиавтомобільні барикади" у громадських місцях - спільне рішення поліції Відня та міськадміністрації. На першому етапі захист з'явиться на трьох найбільш відвідуваних вулицях столиці. Під'їзди до Ратушної площі (місця проведення головного різдвяного ярмарку, народних свят і фестивалів) та Кертнер-штрассе (шопінгової вулиці й туристичного магніту) обмежать спеціальними нерухомими стовпчиками.

Також буде захищена не менш багатолюдна Маріагільфер-штрасссе, однак, якими саме бер»єрами, ще не визначено. Роботи - їх називають в поліції "зі зменшення ризику таранних атак" - закінчать до весни наступного року. Витрати на них складають півтора мільйона євро, фінансуються вони - з міського бюджету.

Загалом у австрійській столиці, за даними правоохоронців,  оголошено "абстрактно - підвищену загрозу". Інформації щодо конкретного можливого теракту немає, однак  під час масових заходів поліція чергує у посиленому складі, працюють фахівці з вибухівки та інші спеціалісти.

Нагадаю, "протиавтомобільні стовпчики" вже звели перед відомством канцлера та адміністрацією президента в історичному центрі Відня. Превентивні заходи тут почали вживати після низки терактів із використанням вантажівок в Європі".

З Відня, Оксана Діденко, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!