Україна посилює антитерористичний режим

Україна посилює антитерористичний режим

Терористичні акти, диверсії, зухвалі вбивства, провокування масових безладів, що сталися останнім часом в Україні, пов'язані з впровадженням спецслужбами Росії активної фази плану щодо дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, інформує прес-служба відомства.

"Терористичні акти, спрямовані проти журналістів, працівників СБУ, Головного управління розвідки, а також жорстоке вбивство військовослужбовця Аміни Окуєвої спрямовані на нагнітання страху, розпачу та невпевненості населення у спроможності державних інституцій забезпечити правопорядок та спокій у суспільстві", - йдеться в повідомленні.

З урахуванням цих реальних загроз СБУ, Нацполіції та Держприкордонслужбі України доручено посилити антитерористичний і контррозвідувальний режим, прикордонний контроль та охорону Державного кордону з Російською Федерацією, вжити заходів щодо активізації дій з вилучення із обігу незареєстрованої зброї, ефективної протидії озброєній злочинності, контрабанді засобів  ураження, боєприпасів, вибухових речовин та їх незаконному обігу, зазначив секретар РНБО України.

Допомогу в реалізації цих заходів надаватимуть усі силові структури України. Турчинов висловив сподівання, що до цієї справи долучаться й ветерани АТО та всі небайдужі громадяни.