В Італії почали відроджувати монастир УГКЦ (аудіо)

В Італії почали відроджувати монастир УГКЦ (аудіо)

В Італії, неподалік від Рима, взялися відроджувати монастир Святого Теодора Студита, який належить Українській греко-католицькій церкві.  Про цей духовний осередок мріяв митрополит Андрей Шептицький, реалізував його плани наступник - Блаженніший Йосиф Сліпий, та останні десятиліття маєток був забутий і занедбаний.

Докладніше розповідає наша кореспондентка в Італії  Наталія Жеревчук.

Монастирський комплекс  площею гектари розташований у мальовничому містечку Кастель Гандольфо біля озера Альбано. Відновити тут діяльність монахів і повернути історичну святиню УГКЦ до життя покликали із Греції ієромонаха Ореста Козака.

Нинішня структура має облаштовані кімнати готельного типу для проживання 30 людей. Решта приміщень споруди потребує капітального ремонту, а найбільше - церква Святого Теодора Студита. Зусиллями церкви, Посольства України при Святому Престолі та місцевих активістів обійстя намагаються відродити. Шукають кошти для реставрації.  

У стінах монастиря планують організувати іконографічну школу візантійської традиції, іконописну майстерню, проводити міжнародні конференції та літні табори для молоді".

Наталія Жеревчук  з Італії,  для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!