Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров повернулись в Україну (аудіо)

Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров повернулись в Україну (аудіо)

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров повернулись в Україну. Сьогодні їх зустрічали в міжнародному аеропорту "Бориспіль" - представники кримськотатарської громади, журналісти, а також рідні політв’язнів - дружина Ахтема Чийгоза Ельміра Аблялімова і донька Ільмі Умерова Айше.

Нагадаємо, 25 жовтня представників Меджлісу, незаконно засуджених в анексованому Криму, Росія передала Туреччині.

Розповідає Володимир Задворний:

"Звільнення Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова стало можливим у результаті потужного дипломатичного тиску на Росію з боку керівництва української держави і лідерів "великої сімки". Особливо, сказав Ільмі Умеров одразу після прибуття в Бориспіль, вони відчували підтримку звичайних людей. До останнього часу, каже Ахтем Чийгоз, вони не знали, що їх вивезуть до Анкари.

Як наголосив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, вітаючи соратників із поверненням до України, жоден із тих, кого переслідує окупаційна влада в Криму, не залишиться без підтримки.

Про це йшлося і під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з Ахтемом Чийгозом  та Ільмі Умеровим. Він запевнив, що звільнення українських заручників, де б вони не утримувалися, залишається серед пріоритетів держави".

Володимир Задворний. Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!