В Луганській області відновили ще один міст (аудіо)

В Луганській області відновили ще один міст (аудіо)

На Луганщині відновили ще один міст, який було знищено у 2014 році. Після капітального ремонту відкрили Томашівський міст, який з’єднує два міста – Новодружеськ та Рубіжне.

Детальніше розповість наш кореспондент Олексій Виноградов:

"Томашівський міст в травні 2014 року підірвали бойовики аби зупинити наступ українських збройних сил. У вересні 2014-го року міст відновлювали силами Державної служби з надзвичайних ситуацій. Але при ремонті не всі будівельні нормативи було дотримано, через що рух транспорту вагою понад п'ять тон через міст було заборонено.

У травні 2017 року було вирішено ще раз ремонтувати міст – на цей раз капітально. За результатами відкритих торгів, тендер, вартістю 12,5 мільйонів гривень виграли військові - Державна спеціальна служба транспорту. Спочатку вартість тендеру становила близько 17 млн. гривень, але військові запропонували нижчу ціну при збереженні якості.

За словами керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, це один з шести мостів, які були зруйновані бойовиками. У цьому році на Луганщині мають закінчити ремонт ще одного мосту, зруйнованого бойовиками – це має бути міст поблизу прифронтового села Троїцьке".

Олексій Виноградов. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!