Збройні Сили проводять змагання на кращу артилерійську батарею (аудіо)

Збройні Сили проводять змагання на кращу артилерійську батарею (аудіо)

Змагання на кращу артилерійську батарею Збройних Сил тривають цими днями на одному з полігонів Київщини.

Наш кореспондент Володимир Задворний сьогодніспостерігав за одним із найяскравіших етапів змагань — тактичною номінацією із виконанням вогневих вправ:

"Полігон зустрічає осінніми краєвидами жовто-зелених відтінків. Одна з його сторін обмежена великим водосховищем, в інші сторони тягнуться переліски, що збігають з невеликих пагорбів. А з неба, вкритого суцільними хмарами. Час від часу сіє дрібний прохолодний дощик. Втім, як жартують військові, дощик не змочить, а лише збадьорить. Отож, на полігоні тривають змагання, що мають визначити кращі артилерійські батареї Збройних сил. Відбуваються вони у чотирьох номінаціях. Про спортивну мені розповідає командир реактивної артилерійської батареї першої танкової бригади капітан Олег Цвілодуб.

Окрім того можна було спостерігати деякі елементи змагань артилерійських розрахунків у тактичній номінації, розповідає офіцер управління ракетних військ і артилерії Олександр.

На бойових позиціях розташувались гармати. Розрахунки батарей чекають наказу.

Щойно ви чули бойову стрільбу гармат Д-30. Звичайно, змагання у спортивній номінації відбуваються доволі динамічно, тоді як тактичні на перший погляд ніби доволі статичні. Але так тільки здається, адже і тут постійно триває напружена підготовка до бойових стрільб та інших бойових завдань.

Загалом участь у змаганнях беруть 12 команд - по чотири від сухопутних, високомобільних десантних військ та військово-морських сил. Вони представляють мінометну, самохідну, причепну та реактивну артилерію залпового вогню. Переможців буде визначено на початку листопада, коли відзначатиметься день ракетних військ і артилерії Збройних сил України".

Володимир Задворний Українське Радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!