У зоні АТО поранено 5 бійців

У зоні АТО поранено 5 бійців

За минулу добу в зоні Антитерористичної операції на Донбасі поранені 5 українських військових, загиблих немає. Про це повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

У цілому минулої доби на Луганському і Маріупольському напрямках зберігалось повне затишшя, проте були поодинокі випадки застосування бойовиками забороненого Мінськими угодами озброєння на Донецькому напрямку, поінформував Олександр Мотузяник.

Зокрема, у Мар'їнці ворог обстріляв українські позиції з танка, а також із міномета калібром 120 мм. Тричі порушувався "режим тиші" в районі Світлодарського водосховища. Один раз бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї поблизу населеного пункту Зайцеве, що на північ від Горлівки.

Противник здійснив кілька нетривалих провокацій в районі Донецького аеропорту поблизу Авдіївки, Опитного і Пісків. Також, за словами Олександра Мотузяника, в межах Донецької і Луганської областей за добу зафіксовано 5 прольотів безпілотних літальних апаратів противника.

Також прес-центр АТО спростовує інформацію про бій між батальйоном "Айдар" та бойовиками в районі Опитного.

За даними прес-центру, жодних бойових дій в районі селища не було, і на сьогодні військовослужбовці батальйону Збройних сил "Айдар" перебувають за межами зони АТО на військовому полігоні Широкий Лан, де проходять бойове злагодження.