На одне вакантне місце в Україні претендує три людини (аудіо)

На одне вакантне місце в Україні претендує три людини (аудіо)

Такі дані з початку року фіксує одне з міжнародних рекрутингових агентств, що працює на вітчизняному ринку праці.

За його даними, складно зараз знайти роботу юристам - на одне робоче місце претендують 6 правників. За перше робоче місце доводиться поборотися і молодим фахівцям - на одну вакансію – п’ять охочих.
       
Катерина Шевцова докладніше:

"Нині не просто знайти роботу і молоді без досвіду, і тим, кому за сорок, каже спеціаліст однієї із міжнародних рекрутингових компанії Катерина Криворученко. Молодих спеціалістів беруть не завжди охоче через те, що  їх треба донавчати. Люди, яким за сорок, що мають неабиякий досвід роботи, часто не наважуються відправляти резюме саме через свій вік. Це хибна позиція, переконує  представник одного із сайтів з пошуку роботи Павло Костур.

Уміння домовлятися, презентувати себе і віра у свої сили допоможуть тим, хто шукає роботу, вважають мої співрозмовники – випадкові перехожі, з якими я поспілкувалася на вулицях Києва.

Успішна робота компаній залежить, зокрема, і від виваженого підходу її керівника до підбору кадрів - молодь, яка швидше опановує нові технології, може ділитися знаннями з працівниками старшого віку. А ті, у свою чергу, можуть передати молоді свій практичний досвід, каже спеціаліст однієї із міжнародних рекрутингових компанії Катерина Криворученко.

За словами Катерини Криворученко, рівень конкуренції упродовж 2017-го року залишається стабільним – у середньому три людини претендує на одне вакантне місце".

Катерина Шевцова. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!