Лондон не виключає втручання Росії у референдум щодо Brexit

Лондон не виключає втручання Росії у референдум щодо Brexit

Парламентський комітет Великої Британії звернувся із письмовим запитом до засновника і керівника соціальної мережі Facebook щодо можливого втручання Росії у референдум щодо Brexit та вибори 2017 року.

Про це повідомляє Reuters.

"Британський парламентський комітет надіслав главі Facebook запит про надання інформації про будь-яку проплачену діяльність причетних до Росії облікових записів Facebook під час референдуму щодо виходу із ЄС у 2016 році та виборів 2017 року", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що запит зробив голова Комітету з питань цифрової інформації, медіа та спорту в рамках зусиль зі збирання доказів для розслідування щодо підроблених новин.

Раніше глава Facebook Messenger Девід Маркус заявив, що Росія могла використовувати цей додаток для впливу на американських виборців в 2016 році.

Про це повідомляє Укрінформ.
 
Нагадаємо: минулого місяця Facebook повідомив слідству, що за останні два роки ним були виявлені на своїй платформі тисячі платних оголошень політичного змісту, пов'язані з підставними обліковими записами з Росії. Зокрема повідомлялося, що з 470 неавторизованих акаунтів було витрачено близько $100 тис. доларів на купівлю близько 3 тис. оголошень.

Пізніше компанія Twitter повідомила про виявлення понад 200 акаунтів на своїй платформі, діяльність яких була пов'язана зі спробами РФ втрутитися у президентські вибори у США.

Розкриття Facebook даних, що росіяни купували політичну рекламу в цій соціальній мережі під час президентської кампанії 2016 року, спонукали Федеральну виборчу комісію США заявити 14 вересня про потребу "переглянути та модернізувати" виборче законодавство.