В Одесі стартував опалювальний сезон (аудіо)

В Одесі стартував опалювальний сезон (аудіо)

Проте без тепла можуть залишитися цілі мікрорайони.

Ситуацію з'ясовував наш кореспондент Василь Милосердний:

"Батареї в квартирах одеситів потеплішають, коли стовпчик термометра опуститься нижче восьми градусів тепла. Про це повідомив на прес-конференції заступник директора департаменту міського господарства Одеської міської ради Сергій Агуца. За словами чиновника, тепломережі і системи опалення в будинках повністю готові до зими. До кінця тижня підключать школи, дитячі садочки і лікарні.

За його словами, працюватиме й зупинена Одеська ТЕЦ, яка перебуває в стані банкрутства. Подавати тепло до середмістя теплоелектроцентраль зобов’язав суд. Інакше було б зимно в оселях майже трьохсот тисяч жителів.

Сергій Агуца запевнив, що тепло одержить і мікрорайон "Шкодова гора". Тринадцять відомчих будинків обігріває котельня нафтопереробного заводу. Підприємство не працює, загрузло в судовій тяганині. Каже житель мікрорайону Олександр Чеганенко.

Міська рада звернулася до Фонду держмайна, щоб дозволив котельні відпуск тепла. Якщо в квартирах буде холодно, жителі Шкодової гори заявили, що знову перекриватимуть дороги".

Василь Милосердний, Одеса, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!