ВООЗ докладає зусиль для локалізації спалаху смертельного вірусу в Африці

ВООЗ докладає зусиль для локалізації спалаху смертельного вірусу в Африці

Спалах смертельно-небезпечної лихоманки "Марбург" проявив себе на минулому тижні в східній частині Уганди, де в 2016 році були зафіксовані випадки зараження цією хворобою, а також поширення вірусу "Ебола".

Фахівці ВООЗ вже працюють на місцях для локалізації вогнища захворювання, йдеться в повідомленні Центру новин ООН.

"Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) намагаються подолати спалах геморагічної лихоманки "Марбург" у прикордонних з Кенією районах на сході Уганди", - повідомили в ООН.

Перший випадок був підтверджений 17 жовтня, коли в місцевій лікарні померла 50-річна жінка. У неї впродовж декількох днів спостерігалася висока температура з кровотечею, блювотою і діареєю. Трьома днями раніше від аналогічних симптомів помер її брат.

"ВООЗ виділила 500 тисяч доларів зі свого Надзвичайного фонду на фінансування заходів щодо попередження поширення інфекції", - наголошується в повідомленні.

Зараз фахівці Організації надають консультативну та експертну підтримку МОЗ Уганди. Крім того, ведеться спостереження за особами, що контактували з хворими.

За словами представника ВООЗ, Уганда в минулому успішно справлялася зі спалахами Еболи і лихоманки Марбурга. Але для того, щоб зупинити цю заразну хворобу, "необхідно вжити термінові комплексні заходи, які вимагають міжнародної підтримки".

Геморагічна лихоманка "Марбург" не піддається лікуванню і відрізняється високою летальністю. Вона передається через заражених людей і тварин.