Детективи НАБУ запобігли вивезенню Розенблатом важливих документів

Детективи НАБУ запобігли вивезенню Розенблатом важливих документів

Детективи Національного антикорупційного бюро запобігли вивезенню народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування "бурштинової справи".

Про це йдеться у роз'ясненні НАБУ, розміщеному у Facebook.

"19 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України запобігли вивезенню за кордон народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування так званої «бурштинової справи», а також забезпечили його участь у судовому засіданні з продовження йому обов'язків", - йдеться у повідомленні.

Детективи Бюро провели обшук у літаку з метою врятування майна, яке може мати ознаки речових доказів. Затримання народного обранця не проводилося, заявили в НАБУ.

Під час обшуку детективи НАБУ вилучили у Розенблата мобільні телефони, планшет; вироби, зовнішньо схожі з коштовностями; платіжні картки, емітовані закордонними банками; паспорт громадянина України для виїзду за кордон та дипломатичний паспорт.

Крім того, після обшуку детективи НАБУ вручили Розенблату повістку про необхідність його прибуття до Солом'янського районного суду м.Києва для участі у засіданні з подовження йому обов'язків підозрюваного.

Нагадаємо, Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння у видобуванні бурштину. Детективи НАБУ затримали його охоронця під час одержання 200 тисяч доларів хабара, які призначалися депутатові. 11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт. Сам Розенблат заявив, що мав намір виїхати за межі України на 3 дні і повідомляв заздалегідь про це НАБУ.