У Канаді зростає кількість жінок-злочинців (аудіо)

У Канаді зростає кількість жінок-злочинців (аудіо)

За даними дослідження, проведеного цими днями в Канаді, за останнє десятиріччя в країні суттєво зросла кількість жінок, які відбувають покарання у федеральних виправних закладах. Фахівці вважають, що це результат скорочення фінансування соціальних програм.

Розповідає наша кореспондентка в Канаді Олена Вітвицька:
                        
"Нині у канадських в’язницях перебуває 700 жінок, що на 37 відсотків більше, ніж 10 років тому. Багато хто з них свого часу були жертвами насильства, більше двох третин - сексуального характеру. Адвокати розповідають, що деякі з жінок зізнаються, що вперше відчули себе в безпеці саме за ґратами. Це є свідченням того, яку малу допомогу надає суспільство жінці. Особливо це відчувається серед корінного населення Канади. Лише 2 відсотки канадських жінок є корінними жителями, а в канадських в’язницях їх 38 відсотків".

"Для розв’язання цієї проблеми необхідно дуже уважно вивчати особисті справи ув’язнених, переконані адвокати. Лише тоді стане зрозумілим, у які соціальні програми слід вкладати гроші. Нині федеральний уряд намагається допомогти засудженим жінкам не почувати себе покинутими суспільством. Частина фондів, що спрямовуються на систему виправних закладів, вже допомагають місцевим соціальним службам у громадах, які здатні запобігти жіночій злочинності.

Олена Вітвицька, Канада, для Українського радіо.

Прослухати репортаж:

 

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!