Геннадій Зубко: "Україна готова до опалювального сезону"

Геннадій Зубко: "Україна готова до опалювального сезону"

Чи готова країна до опалювального сезону і чи не будуть мерзнути українці взимку у своїх оселях? Хто і за чий кошт встановлюватиме в будинках тепло- і водолічильники та як заощадити на оплаті за комірне?

Готовність країни до опалювального сезону в ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Ввечері" прокоментував Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

Геннадій Зубко: "У першу чергу, контролюється підготовка до опалювального сезону соціальних об'єктів, житлового фонду, і саме головне - підготовка котелень, котлів - те, що стосується муніципальних підприємств, які забезпечують подачу тепла. Мають бути встановлені у будинках лічильники, які б рахували тепло, яке подається в оселю. Такі лічильники мають встановлювати організації, які надають таку послугу. Встановлення обліку дозволяє зменшити витрати домогосподарств до 15 - 20 %. На сьогодні зафіксована стовідсоткова готовність житлового фонду по Україні, 99,9% - соціальні об'єкти, на 100% готові котельні.

Слухайте програму "Сьогодні. Ввечері." по буднях з 17.00 до 20.00.