Юрій Гусєв: "Бюджетування в Міністерстві оборони потребує реформування"

Юрій Гусєв: "Бюджетування в Міністерстві оборони потребує реформування"

Як подолати недоброчесність в політиці?

В ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Ввечері" резонансну корупційну історію затримання посадовців Міністерства оборони і їхнього бізнеспартнера, постачальника палива за підозрою у розкраданні 149 мільйонів гривень із держбюджету і заходи щодо унеможливлення повтору таких випадків обговорювали заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд і заступник міністра оборони України у 2015 - 2016 роках Юрій Гусєв.

Юрій Гусєв: "Я радію, що в нас є незалежне Національне антикорупційне бюро, яке може проти високопосадовців відкривати кримінальні справи, розслідувати їх незалежно і здійснювати відповідні заходи. Але не хотілось би виріти в те, що звинувачення НАБУ можуть підтвердитись. Під час ведення війни, під час збройного конфлікту на сході України красти в Міністерстві оборони не просто порушення закону, це величезний гріх. Платники податків мають право контролювати використання коштів, в першу чергу, на оборону. Волонтери мають право вимагати звітування за кожну копійку. Бюджетування в Міністерстві оборони потребує реформування".

"Варто поліпшити цивільний контроль, і в цей коміітет крім урядових структур, мають входити опозиційні депутати, представники громадськості, які отримують доступ до державної таємниці. Вони беруть участь у контролі у використанні коштів по відкритих і, особливо, по закритих статтях бюджету оборони. Має бути створений комітет контролю за Міністерством оборони і взагалі за сектором безпеки і оборони, який контролюватиме використання грошей".

Слухайте програму "Сьогодні. Ввечері." по буднях з 17.00 до 20.00.