Максим Курячий: суспільство має задавати владі незручні питання (Ексклюзив УР)

Максим Курячий: суспільство має задавати владі незручні питання (Ексклюзив УР)

Президент поважає учасників акції, їхні вимоги і запропонував кроки у відповідь. Президентські ініціативи щодо скасування депутатської недоторканості, внесені на розгляд Парламенту, вимоги організаторів акції під стінами Верховної Ради прокоментували в ефірі програми "Сьогодні. Ввечері" народні депутати України Максим Курячий і Олег Петренко.

Максим Курячий: "Події будуть розвиватися стандартно, за сценарієм. Політичний процес триває в Україні. Всі очікували загострення на осінь і ми це маємо. Кожен українець має право на мирне зібрання, і не правильно і нормально. Суспільство має задавати незручні запитання до влади. Політичний сезон розпочинається. Опозиційні політики заявили про свої наміри балотуватися на посаду президента і починається боротьба. Багатьом політикам не потрібно вдале голосування за зняття депутатської недоторканості. Фракція "Батьківщина", "Самопоміч" вийшли з коаліції. Їм потрібна точка конфлікту, аби тримати суспільство в напрузі".

Олег Петренко: "Ініціативи Президента - це не є той результат, заради якого люди зібрались під Парламентом. Те, що є реакція Президента, те, що є реакція Верховної Ради - це є маленька перемога і маленький результат. Але треба, щоб ці законопроекти набрали голоси. Жодна реформа не буде ефективною, якщо в країні не буде подолана корупція".