Щодо Північної Кореї ЄС запровадив нові санкції

Щодо Північної Кореї ЄС запровадив нові санкції

ЄС запровадив нові санкції щодо Північної Кореї.

Про це йдеться у документі, опублікованому 16 жовтня в офіційній журналі Євросоюзу, передає Радіо Свобода.

Згідно з документом, запроваджується заборона на імпорт нафтопродуктів з цієї країни, а також на постачання, продаж чи передачу сирової нафти. Крім того, ЄС заборонив здійснювати грошові перекази у Північну Корею.

Країни Євросоюзу не можуть брати на роботу громадян КНДР за винятком біженців, а також купувати акції та інші цінні папери північнокорейських компаній.

Нагадаємо: упродовж цього року Брюссель вже кілька разів посилював санкції щодо Північної Кореї через регулярні випробуваннями балістичних ракет.

Наприкінці вересня санкції проти КНДР розширили і США. Нові санкції стосуються текстильної промисловості, рибальства, інформаційних технологій і обробної промисловості.

Раніше повідомлялося, що Центробанк Китаю заборонив своїм банкам надавати фінансові послуги новим північнокорейським клієнтам і постановив призупинити існуючі кредити. Документ вимагає від усіх банків повністю виконати санкції ООН проти Північної Кореї і попереджає про економічні втрати і репутаційні ризики для банків, які не виконають ці вимоги.

Напруження між США і Північною Кореєю посилилося після шостого ядерного випробування, проведеного Пхеньяном 3 вересня. Це змусило Раду безпеки ООН запровадити додаткові санкції проти КНДР.