"Оповідь служниці" отримала Премію Миру в Німеччині

"Оповідь служниці" отримала Премію Миру в Німеччині

Премію миру німецьких книготорговців на Франкфуртському книжковому ярмарку отримала канадська письменниця Маргарет Етвуд - авторка роману "Оповідь служниці", за якою знято однойменний серіал.

Церемонія нагородження відбулася 15 жовтня, повідомляє DW.

"Історії мають надзвичайну силу. Вони змінюють те, як люди думають та відчувають, на гірше чи на краще", - заявила Етвуд під час нагородження.

Глава Біржового союзу німецької книготоргівлі Генріх Рітмюллер назвав письменницю "поборницею миру та свободи", яка відкрила очі на те, "яким похмурим може бути світ".

Маргарет Етвуд відома не тільки як письменниця та критик, а і як активістка екологічного руху та феміністка. Вона - лауреатка Букерівської премії, якою нагороджують за найкращий англомовний роман року, а також багаторазова її номінантка. Книжки Етвуд перекладені тридцятьма мовами.

Нагадаємо, Премія миру німецьких книготорговців заснована у 1950 році й присуджується письменникам, художникам, ученим і громадським діячам, які зробили вагомий внесок у зміцнення миру. У грошовому еквіваленті вона становить 25 тисяч євро.

З-поміж її лауреатів: лікар і філософ-гуманіст Альберт Швейцер, письменник і художник Герман Гессе, філософ і психолог Карл Ясперс, дитяча письменниця Астрід Ліндгрен, літературознавець і дисидент Лев Копелев, драматург і політик Вацлав Гавел, прозаїк Орхан Памук і білоруська письменниця Світлана Алексієвич.