Київські депутати не дійшли згоди щодо перейменування вулиць

Київські депутати не дійшли згоди щодо перейменування вулиць

Столичні проспект Героїв Сталінграда та Дружби народів, а також вулиця Московська залишаться зі старими назвами. Депутати Київради не змогли їх перейменувати. А також ще півтора десятка вулиць.

Про це повідомляє 24 канал.

Йдеться, як про переіменування в рамках декомунізації, так і повернення до історичних назв. Зокрема, Героїв Сталінграда пропонують перейменувати на честь українського композитора Володимира Івасюка. Проспект Дружби народів – на Миколи Міхновського, українського політичного діяча початку минулого століття, а вулицю Московську у пам'ять про загиблого в АТО народного героя України Дмитра Годзенка.

Це питання двічі ставилось на голосування на цьому пленарному засіданні. Якщо не буде виявлено десь технічної помилки, а згідно регламенту можна повернутися, якщо не спрацювала в когось картка і це вплинуло на результат голосування, тоді буде можливість повернутися до цього питання ще. В іншому випадку, воно має шанс ще голосуватись, але вже на наступному пленарному засіданні, а не на продовженні цього, зазначив секретар Київської міської ради Володимир Прокопів.

Впродовж кількох годин депутати не могли домовитися. Навіть викреслили третину вулиць зі списку для голосування. Та у фінальному волевиявленні на прийняття рішення не вистачило одного голосу. У відповідь на провальне голосування трибуну Київради заблокували. У засіданні оголосили перерву.