У Києві відбудеться виставка вищої освіти у США (Ексклюзив УР)

У Києві відбудеться виставка вищої освіти у США (Ексклюзив УР)

Наскільки привабливими є умови для здобуття українцями освіти у США, і хто може собі це дозволити?

Своїми міркуваннями з цього питання в ефірі Українського радіо у програмі "Сьогодні. Вдень" поділилася старший радник центру "EducationUSA" Єлизавета Щепетильникова.

За її словами, освіту у Сполучених Штатах Америки здобувають небагато українців. На сьогодні таких лише 1680. Більшість із них оплачують освіту самостійно, але є й ті, хто отримав повні стипендії від американських університетів або уряду США.

Перевагами освіти у США Єлизавета Щепетильникова назвала, зокрема, її гнучкість. Студенти мають право обирати декілька спеціалізацій, самостійно формувати навчальний план. Крім того,   американські вищі навчальні заклади дають доступ до "відповідних лабораторій, дослідницьких центрів, які, на превеликий жаль, недоступні в процесі навчання в Україні", - розповіла радник центру "EducationUSA"

Водночас вона наголосила, що багато випускників американських вишів повертаються додому. А ті, хто таки залишаються в США і працюють у міжнародних організаціях, пов'язують свою діяльність саме з Україною.