Сенат звинуватив адміністрацію Трампа у затягуванні антиросійських санкцій (Аудіо)

Сенат звинуватив адміністрацію Трампа у затягуванні антиросійських санкцій (Аудіо)

Сенат Сполучених Штатів звинувачує адміністрацію Дональда Трампа в затягуванні процесу запровадження нових антиросійських санкцій.

Зі Вашингтона повідомляє наша власна кореспондентка Аліса Прожогіна:
           
"Двоє сенаторів США - демократ із Меріленда Бен Кардін і республіканець з Арізони Джон Маккейн - опублікували у середу спільний лист-заяву, адресовану адміністрації Білого дому.

У документі обидва політики висловили здивування затримкою подачі інформації про застосування санкцій проти оборонного сектора і розвідувальних служб Росії. Законодавці заявили, що пройшло вже 10 днів із моменту закінчення терміну подачі заявки про початок введення санкцій.

Зокрема, у листі йдеться про те, що зволікання ставить під сумнів прихильність адміністрації Трампа до закону про санкції, який був ухвалений після багатомісячних дебатів і суперечок в Конгресі.

Як відомо, цей закон був підписаний і набув чинності більше двох місяців тому. Автори листа вказують, що у адміністрації було достатньо часу подбати про введення санкцій. При цьому, говориться далі в заяві, за цей час не було ніяких ознак дипломатичних зусиль по залученню союзників в Європі, ні тим більше посилення тиску на Москву з боку адміністрації Трампа.

Тим часом, Білий дім поки не дає відповіді на цей лист.

Нагадаємо, що ЗМІ вже неодноразово писали про те, що Трамп із великим небажанням підписує укази про введення нових санкцій проти РФ".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!