Україна розраховує на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів з деокупації Криму

Україна розраховує на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів з деокупації Криму

Україна розраховує на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів з деокупації Криму.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко після завершення засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною, повідомляє Укрінформ.

"Ми також розраховуємо на залучення Туреччини до міжнародної групи друзів деокупації Криму, ідею про формування якої я озвучив з трибуни ООН у Нью-Йорку", - сказав Порошенко. Він повідомив, що під час переговорів разом з президентом Ердоганом  вони зазначили "неприпустимість ситуації з порушенням прав людини у Криму, яка постійно погіршується через репресивні дії РФ".

"Обшуки та арешти, утиски і переслідування, залякування та витіснення усіх, хто не згоден з окупацією чи політикою загарбників стали, на жаль, буденністю в окупованому Криму", - наголосив Глава держави. При цьому, об’єктами особливих утисків з боку окупаційної влади стали кримськотатарська громада та представники Меджлісу.

Петро Порошенко наголосив, що Росія має відновити повагу до міжнародного права, виконати положення резолюції ГА ООН 71/205 від 19 грудня 2016 року, "а також, дуже важливо, тимчасові заходи, запровадженні у квітні 2017 року рішенням Міжнародного суду ООН".