В Україні триває грибний сезон (Аудіо)

В Україні триває грибний сезон (Аудіо)

В Україні триває грибний сезон, який, на жаль, супроводжується не лише позитивними емоціями, а й частими випадками отруєння.

Зокрема, на Львівщині медики зараз борються за життя шістьох людей, які отруїлися блідими поганками.
 
Інформує наша кореспондентка Наталія Козачук:
                
"Цей осінній сезон на Львівщині – дуже щедрий на гриби, тож у ліси вирушили не лише досвідчені грибники, а й новачки. Саме вони, не маючи досвіду, найчастіше плутають їстівні гриби з отруйними, - розповів грибник із багаторічним стажем пан Микола.

Зараз львівські медики борються за життя сім’ї з міста Радехова – батька, матері та їх сина-підлітка, а також іще трьох горе-грибників, які переплутали сироїжки з блідими поганками. А кілька днів тому після отруйного грибного обіду у Львові помер 47-річний чоловік – він надто пізно звернувся по допомогу лікарів. Тож завідувачка відділення анестезіології Львівської обласної клінічної лікарні Ірина Шабанова радить звертатися за фаховою лікарською допомогою вже при перших симптомах отруєння.

Симптоми отруєння грибами з’являються практично до шести годин після вживання цих гибів. З’являються нудота, блювота, проноси, запаморочення.

Тимчасом з початком грибного сезону львівські медики фіксують щодня близько десяти випадків отруєння грибами".

Наталія Козачук, Львівщина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!