Україна і Польща спільно боротимуться з транскордонною корупцією

Україна і Польща спільно боротимуться з транскордонною корупцією

Національне антикорупційне бюро України та Центральне антикорупційне бюро Республіки Польща разом вживатимуть заходів для запобігання випадкам транскордонної корупції.

Відповідну угоду підписали директор Львівського територіального управління НАБУ Тарас Лопушанський та голова Кабінету директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща Івона Чернєц.

Як наголосив під час брифінгу у Львові Тарас Лопушанський, "ідеться про співпрацю під час реалізації проекту з реконструкції автошляхів, що фінансується коштом Європейського Союзу - Україна отримає допомогу у розмірі 100 мільйонів євро. Відповідно до цього проекту, мають бути відремонтовані 144 кілометри під’їзних автодоріг на ділянках, прилеглих до українсько-польського кордону".

У свою чергу голова Кабінету директора Центрального антикорупційного бюро Республіки Польща повідомила, що в рамках угоди НАБУ та CBA здійснюватимуть моніторинг інформації про закупівлі, оголошені українською стороною, та аналізуватимуть дії польських компаній, які вже стали переможцями торгів на проведення ремонтних робіт.