У Верховній Раді дискутували щодо ухвалених судової та пенсійної реформ (Аудіо)

У Верховній Раді дискутували щодо ухвалених судової та пенсійної реформ (Аудіо)

Сьогодні у Верховній Раді тривали гарячі дискусії щодо ухвалених у вівторок судової та пенсійної реформ. Рішення Парламенту представники різних політсил оцінюють по-різному. А от мільйони українських пенсіонерів вже чекають на обіцяне урядом підвищення і осучаснення своїх пенсій.

Розповідає Ольга Бутко:

"Примітивними і неспроможними назвав Прем’єр Володимир Гройсман тих депутатів, які напередодні не підтримали пенсійну реформу. Відповідна заява глави Уряду пролунала на сьогоднішньому засіданні Кабміну.

Та, вочевидь, для того, щоб розібратись з усіма нововведеннями, які Верховна Рада заклала у пенсійну реформу, і самим народним депутатам, і фахівцям, і експертам знадобиться ще чимало часу. Однак, один із пунктів відповідного закону, що пообіцяв майже десяти мільйонам українських пенсіонерів підвищення їхніх пенсій вже у жовтні, мав бути виконаний, як кажуть, ще  вчора. Адже виплата жовтневих пенсій в Україні вже почалась.

І наразі проводиться у тих же розмірах, що й у вересні, підтвердив «Українському радіо» керівник Головного управління Пенсійного фонду в Житомирській області Іван Заінчковський. Однак, каже посадовець, для нарахування нових розмірів пенсій на місцях знадобиться лише… 48-м годин. Кошти для цього вже є. Чекають на відповідне програмне забезпечення. І головне – доплати тим, хто отримав чи найближчими днями отримає ще не перераховані пенсії, теж будуть виплачені протягом жовтня, запевнив Іван Заінчковський.

Тим часом,  не дуже покладається на обіцянки урядовців та парламентаріїв лікарка зі Слов’янська Донецької області Енна Кулініч. Жінка вже на пенсії. Має 42-а роки стажу – і продовжує працювати.

А от прибиральника з Маріїнського парку Сергія хвилює трохи інший бік пенсійної реформи – підвищення стажу. Чоловікові на пенсію – наступного року".

Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!