Вінниччина отримала кошти для відновлення територій (Аудіо)

 Вінниччина отримала кошти для відновлення територій (Аудіо)

Сьогодні в Калинівці Вінницької області та прилеглих до неї селах вибухів уже не чути. Там, нагадаю, минулого тижня сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на військовому арсеналі. За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, піротехніки обстежили понад 12 тисяч гектарів території поблизу місця події. Ліквідація її наслідків триває і на території самого арсеналу, за даними Генштабу Збройних Сил. А в райцентрі та селах, що потерпали під час вибухів, ведуться ремонтні роботи. А ось заборону польотів над Калинівкою "Украероцентр" подовжив до 9-го жовтня. За інформацією обласної держадміністрації, сьогодні Вінниччина отримала перші 20-ть  - зі ста мільйонів гривень, спрямованих Кабміном на відновлення постраждалих територій.

Докладніше – Ольга Бутко:
                                            
"У неділю у полОговому відділенні Калинівської районної лікарні - за всі дні після вибухів на арсеналі -  народилось перше немовля. Сама лікарня працює у штатному режимі – вікна у більшості відділень вже засклені. Подачу води, газу і електроенергії поновлено до всіх потерпілих населених пунктів Калинівського району, повідомив "Українському радіо" голова райради Василь Поліщук.

За його словами, досить високими темпами у селах перекриваються дахи на пошкоджених будинках. Не так швидко будуть засклені розбиті вікна, оскільки одночасно тільки на Калинівський район потрібно виготовити майже 6-ть тисяч металопластикових конструкцій.

Поновилось і навчання у тих школах району, де через надзвичайну ситуацію процес призупинявся. Окрім ПавлІвської, де навчання може поновитись за 5-7 днів, уточнив Василь Поліщук.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, на території арсеналу вже немає осередків горіння. Піротехніки тим часом продовжують обстежувати зону ураження боєприпасами. І закликають жителів, які повертаються в свої домівки після евакуації, дотримуватись певних правил безпеки.

На негайних кадрових рішеннях через надзвичайну ситуацію наполягали під час засідання Погоджувальної ради Парламенту представники окремих фракцій. Коаліційна фракція "Народний фронт" вимагає відставки начальника Генерального штабу Віктора Муженка, опозиційна фракція "Батьківщина" воліла б притягти до відповідальності Верховного Головнокомандувача – тобто, Президента, говорить перший заступник Голови фракції Сергій Соболєв. Спочатку розібратись із причинами надзвичайної ситуації – закликала колег народний депутат від БПП Ірина Луценко.

4-го жовтня парламентський комітет з питань національної безпеки та оборони на відкритому засіданні проаналізує ситуацію".

Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати реплртаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!