ІДІЛ відповідальне за вбитих жінок у Марселі

ІДІЛ відповідальне за вбитих жінок у Марселі

Екстремістське угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за напад у Марселі на півдні Франції, внаслідок якого раніше 1 жовтня загинули дві жінки.

Про це повідомляє Депо.

Як заявило угруповання через пов'язане з ним інтернет-агентство "Амак", напад здійснив один із його членів. За словами очевидців і джерел у поліції, чоловік із ножем, що зарізав двох жінок на центральному вокзалі Марселя, під час нападу вигукував "Аллах акбар!".

У прокуратурі Франції в Парижі ще до заяви екстремімтів повідомили, що відкрили контртерористичне розслідування. Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що "глибоко розлючений… варварським" нападом.

Нагадаємо, 1 жовтня невідомий напав з ножем на перехожих на залізничній станції Сен-Шарль в Марселі з криками "Аллах акбар!". За непідтвердженою інформацією, злочин розцінюєтьтся як теракт. Злочинця ліквідували на місці.

Пізніше глава МВС Франції Жерар Колон підтвердив, що "жертвами цієї страшної атаки стали дві жінки, які зазнали серйозних ножових поранень", від яких вони померли на місці. За даними джерел у французькій поліції, загиблим було близько 20 років.