Туристична поліція патрулюватиме узбережжя Одеси

Туристична поліція патрулюватиме узбережжя Одеси

Наступного року в Одесі патрулювання морського узбережжя з травня до середини вересня здійснюватимуть співробітники підрозділу туристичної поліції.

Про це повідомив очільник поліції області Дмитро Головін на своїй сторінці в Facebook.

"Два місяці тому в тестовому режимі ми запровадили велопатрулі. Два екіпажі по дві людини цілодобово забезпечували безпеку в туристичних зонах - на пляжах "Аркадія" і "Ланжерон", а також на "Трасі здоров'я". Тоді нам було важливо з'ясувати, наскільки ефективним виявиться цей підрозділ в розпал туристичного сезону в Одесі, коли до міста прибули понад 4 мільйони  туристів", - зазначив Головін.

Завдяки присутності велопатрулів рівень злочинності в районах одеських пляжів знизився на 51%. Наступного року, зазначив Головіен, в Одесі буде створено підрозділ туристичної поліції за прикладом багатьох країн, де розвинута туристична галузь.

Нагадаємо, цьогоріч e період сезону в Одесі зафіксовано 15 фактів кримінальних порушень - крадіжки, грабежі, наркотики, спокушання неповнолітніх тощо. Поліція затримала іноземця, що перебував у міжнародному розшуку, а також надала невідкладну медичну допомогу 56 літнім людям.