Україна не залишиться осторонь цифрового ринку ЄС

Україна не залишиться осторонь цифрового ринку ЄС

До 2018 року країни Євросоюзу планують створити єдиний цифровий ринок.

Про це заявив прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас, повідомляє "Deutsche Welle".

"Усі держави-члени ЄС повністю присвятили себе тому, щоб створити єдиний цифровий ринок до 2018 року. Чинний єдиний цифровий ринок - основа всього, що ми робимо", - наголосив він, підбиваючи підсумки "цифрового саміту" ЄС.

За словами Ратаса, для цього треба інвестувати в інфраструктуру, зокрема, в інфраструктуру 5G, в науку і промисловість, а також розвивати штучний інтелект і суперкомп'ютери.

Для створення єдиного цифрового ринку передбачається запровадити новий податок для великих Інтернет-компаній, який запропонував президент Франції Еммануель Макрон. Планується, що компанії сплачуватимуть податки в тих країнах, де заробляють гроші, а не там, де зареєстровані. Єврокомісія запропонує такі податки вже наступного року.

Україна не залишиться осторонь цифрового співтовариства: Україна та ЄС готують спільний проект в сфері цифрового ринку. Адаптація законодавства України до ключових стандартів ЄС у цифровій сфері сприятиме зростанню економіки держави.

Зі своїм висококваліфікованим людським капіталом Україна займає провідну позицію у сфері інформаційно-комунікаційних технологій у Центральній та Східній Європі. Більше того, Україна здатна стати не лише європейським "Software Hub", але й країною-експортером власних цифрових продуктів та послуг.

Нагадаємо, президент Франції, виступаючи в університеті Сорбонни, представив план масштабної реформи Євросоюзу. За його словами, це потрібно, щоб зробити його більш інтегрованим, більш демократичним і більш конкурентоздатним.