ВВП України у 2017 році зросте

ВВП України у 2017 році зросте

У Світовому банку констатують, що економіка в Україні стабілізувалася і повернулося економічне зростання.

Про це в ході Українського фінансового форуму сказала директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен. Водночас в інституції наголошують, що це зростання є невисоким, і прогнозують, що в цьому році ВВП зросте на 2%.

"У Світовому банку ми дуже вражені тим, що  за останні три роки змогла зробити українська влада, це ряд заходів, які були втілені, і в результаті цих кроків економіка стабілізувалася і повернувся економічний ріст, але він дуже низький. Ми прогнозуємо, що в цьому році він буде лише 2%", - сказала Кахконен. Вона зазначила, що у Світовому банку бачили результати України за останній квартал по ВВП - 2,3%, це непогано, "але ми не бачимо якихось значних ривків, тобто немає якогось злету в Україні, і за це ми переживаємо, і якщо зростання продовжиться на такому рівні, то цього буде недостатньо для того, щоб підвищити рівень доходів населення, навіть вийти на той рівень, який був до кризи в Україні".

Додамо, що директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові наголосила, що зараз немає часу на зволікання, тому необхідні рішучі кроки до реформування.