На острові Оба (Вануату) надто гаряче

На острові Оба (Вануату) надто гаряче

Понад 6 тисяч евакуйовано зі схильних небезпеці районів на острові Оба тихоокеанської держави Вануату через вулкан Манаро, що активізувався.

Про це повідомляє АР.

"Вулкан, що вивергається, змусив 6 тисяч осіб залишити свої будинки на острові в тихоокеанській державі Вануату. З гирла вулкану викидається попіл, вогонь, камені й лава", - повідомив Шадрак Велегтабіт, директор Національного управління по боротьбі із стихійними лихами Вануату.  

На острові мешкає майже 10 тисяч осіб. Жителі північних і південних регіонів знаходяться в потенційно небезпечній зоні, тому вони були евакуйовані в східний і західний регіони острова. Влада держави планує відправити на острів судно з гуманітарною допомогою для евакуйованих людей.  

Нагадаємо, вулкан Манаро на острові Оба активний з 2005 року, але нещодавнє збільшення активності викликало побоювання з приводу великого виверження.

Острівна держава Вануату вважається однією з найбільш схильних до стихійних лих - на островах знаходяться чимало активних вулканів, а територія схильна до регулярних циклонів і землетрусів.