Білоруська опозиція вимагає посилити контроль на кордоні (Аудіо)

Білоруська опозиція вимагає посилити контроль на кордоні (Аудіо)

Білоруська опозиція вимагає від влади посилити контроль на білорусько-російському кордоні. Про це йдеться у заяві руху "За Свободу", яку було поширено сьогодні у зв'язку із затриманням російськими спецслужбами наприкінці серпня українського громадянина Павла Гриба.

З Мінська повідомляє наш власний кореспондент Павло Шаройко:

"У заяві, зазначається, що до цього моменту від білоруської сторони немає офіційного тлумачення подій що мали місце 24 серпня. Інцидент з Павлом Грибом і відсутність відповідної реакції білоруської влади, цитую: "ставить під сумнів суверенітет Білорусі, псує відносини з Україною і підриває міжнародний авторитет нашої країни, дискредитує її як територію для безпечного перебування будь-яких іноземних громадян", - кінець цитати.

Представники руху нагадують, що про зникнення Павла Гриба стало відомо наприкінці серпня. За інформацією самого ув"язненого українця, яку він передав через адвоката, невідомі люди затримали його в Гомелі і вивезли з Білорусі до російського Краснодара. Де висунули звинувачення у тероризмі.

Опозиційний рух вимагає від МВС Білорусі "негайно провести повне і всебічне розслідування зникнення Павла Гриба" і "представити публічну доповідь" за його результатами.

Рух "За Свободу" також пропонує запровадити на білоруській стороні кордону з Росією паспортний контроль, тому що відсутність перевірки документів послаблює захист білоруської території і не може гарантувати безпеку жителям та іноземним громадянам, що перебувають у Білорусі".

З Мінська, Павло Шаройко, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!