ЮНЕСКО: ситуація в Криму погіршується

ЮНЕСКО: ситуація в Криму погіршується

Через незаконну окупацію Росією території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя ситуація на півострові у сферах компетенції ЮНЕСКО погіршується.

Як повідомляє прес-служба МЗС, про це йшлося під час зустрічі у штаб-квартирі ЮНЕСКО, яка відбулася під головуванням заступника Генерального директора організації Еріка Фальта.

"Представник Офісу Верховного Комісара ООН із прав людини Марк Бояніч та заступник керівника французького офісу "Amnesty International" Анн Кастаньос-Сєн навели конкретні факти порушень прав людини та утисків національних меншин, свободи віросповідання, свободи преси та вираження поглядів, безпеки журналістів, доступу до освіти рідною мовою в Криму", - йдеться у повідомленні.

Ерік Фальт підтвердив незмінну підтримку ЮНЕСКО суверенітету та територіальної цілісності України. Він повідомив, що Секретаріат організації у взаємодії з Україною вийшов на завершальний етап консультацій щодо вироблення параметрів механізму прямого моніторингу ситуації в Криму в сферах компетенції ЮНЕСКО.

Нагадаємо, у заході взяли участь 120 акредитованих при ЮНЕСКО представників постійних місій країн-членів та інституційних партнерів організації. Доповідь Генерального директора ЮНЕСКО з цього питання розглядатиметься під час 202 сесії ЮНЕСКО 4 - 18 жовтня 2017 року в Парижі.