Київ долучився до святкування Дня миру (Аудіо)

Київ долучився до святкування Дня миру (Аудіо)

Сьогодні - Міжнародний День миру. У 2001 році Генеральна асамблея ООН запропонувала всім державам і народам упродовж дня 21 вересня утримуватися від ведення бойових дій. Відтоді цей день відзначається як день глобального припинення вогню і відмови від насильства. Відзначили цей день і у Києві.

З місця події репортаж Юлії Конішевської:
                                                       
"Кілька сотень жінок у вишиванках, з квітами і синьо-жовтими кульками зібралися на Майдані Незалежності.  Вони з'їхалися до столиці з усіх куточків України, аби голосно сказати: «Ні - війні та насильству». У час, коли українська земля потерпає від окупації, ці слова мають особливе значення, - каже керівниця «Спілки жінок України» Леокадія Герасименко.

На вулиці Героїв Небесної Сотні активісти розгорнули величезний національний прапор і пройшли колоною до Пам'ятного Хреста. Там представники різних конфесій провели молитву за мир і вшанували пам 'ять Героїв, які поклали життя у боротьбі за незалежність нашої держави. Своїми враженнями ділиться киянка Ніна.

Студенти одногО зі столичних коледжів намалювали на повітряних кульках білих голубІв - символ миру і любові - і роздали їх присутнім. Викладач коледжу Людмила Волкова переконана: все найкраще у житті українців ще попереду, головне – вірити і мир обов"язково запанує.

Урочистості з нагоди Міжнародного дня миру відбулися також у Національному музеї історії України у Другій Світовій Війні за участі бійців АТО, курсантів військових училищ, представників офісу ООН в Україні".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!