У Сербії проходить з"їзд славістів (Аудіо)

У Сербії проходить з"їзд славістів (Аудіо)

Мовознавці, перекладачі, журналісти та письменники з України перебувають цими днями у Сербії, де представляють нашу країну на численних міжнародних конференціях, у рамках з"їзду славістів.
 
Докладніше розповість наша кореспондентка у Белграді Ірина Джамич:

"З’їзд славістів у Сербії відбувається вже в 47-е. Цього року вдосконалити свої знання сербської культури, мови та літератури приїхало півсотні сербістів з вісімнадцяти країн світу. Серед них лектори та студенти з Київського, Львівського та Одеського філфаку. Говорить доцент кафедри слов"янської філології Львівського національного університету Зоряна Гук.

Це досвід багатогранний – з одного боку вдосконалення кваліфікації викладача сербської мови, а з іншого боку я розумію, що в Україні чогось подібного – такої практики, роботи і допомоги викладачам рідної мови просто немає. Такі речі треба переймати, тут дуже продуктивна, дружня атмосфера, зазначила кандидат філологічних наук.

Україну на форумі представляє поетеса та перекладачка з Черкащини Олена Буєвич.

Відкрили письменницькі зустрічі покладанням квітів до пам"ятника Іви Андріча – видатного сербського класика та  лауреата Нобелівської премії. В рамках зустрічей літераторів відбудеться фестиваль духовної поезії під патронатом Сербської Православної Церкви.

Вже наступного року Белград прийматиме міжнародний конгрес славістів – це найбільш значимий форум знавців слов"янських мов у світі".

Ірина Джамич, Сербія, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!