Чернігівська міськрада підтримала Саакашвілі

Чернігівська міськрада підтримала Саакашвілі

Депутати Чернігівської міськради відмовилися включити до порядку денного проект рішення щодо засудження дій Міхеїла Саакашвілі та його команди 10 вересня, внесений радикалами.

"За" проголосувало тільки 8 депутатів із присутніх 32, повідомляє сайт Чернігівської міськради.

"Проект рішення передбачав підтримку звернення до Верховної Ради, Президента й Кабінету міністрів, у якому вимагалося надати правову оцінку діям Саакашвілі та вжити "вичерпних заходів для припинення антидержавних провокацій", - йдеться у повідомленні.

Після публікації цього проекту на сайті міськради дії радикалів розкритикували їхні політичні опоненти та деякі журналісти.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом із кількома народними депутатами прорив Держкордону у пункті пропуску "Шегині".

Внаслідок порушення громадського порядку на Державному кордоні України постраждали 8 прикордонників та 13 працівників поліції.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву Держкордону за статтями про незаконне переправлення через Державний кордон України, опір правоохоронцям та хуліганство.