Світовий банк прогнозує зростання економіки України

Світовий банк прогнозує зростання економіки України

Фахівці Світового банку констатують: економіка України стабілізувалася і взяла курс на економічне зростання. Водночас в інституції наголошують - в цьому році ВВП зросте на 2%.

Про це під час Українського фінансового форуму сказала директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Сату Кахконен, повідомляє Укрінформ.

"У Світовому банку ми дуже вражені тим, що за останні 3 роки змогла зробити українська влада, це ряд заходів, які були втілені, і в результаті цих кроків економіка стабілізувалася і повернувся економічний ріст, але він дуже низький. Ми прогнозуємо, що в цьому році він буде лише 2%", - сказала Кахконен.

Директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові наголосила, що нині немає часу на зволікання, тому необхідні рішучі кроки Уряду у царині реформ.

Нагадаємо, Світовий банк готовий підтримувати Уряд у здійсненні реформ, необхідних Україні. Ця співпраця триватиме, а також розглядається можливість започаткування нових цільових програм фінансової підтримки України, повідомив Віце-президент Світового банку Кайл Пітерс.