У Мінську тривають переговори щодо ситуації в Україні (Аудіо)

У Мінську тривають переговори щодо ситуації в Україні (Аудіо)

Сьогодні у Мінську триває черговий раунд переговорів з врегулюванняя ситуації на сході України. Учасники тристоронньої контактної групи обговорюють просування мінських домовленостей.

З подробицями наш власний кореспондент  у Білорусі Павло Шаройко:

"У центрі уваги перемовин - дискусія про ситуацію у сфері безпеки в регіоні конфлікту, обмін поленими та борги тимчасово окупованих територій перед Україною.

Нагадаю, що на попередній зустрічі у білоруській столиці було ухвалено рішення про нове перемир'я. Однак, говорити про повне і стійке припинення вогню на Донбасі поки не доводиться. Сторони конфлікту традиційно звинувачують одна одну у порушеннях та провокаціях.

Нині учасники груп намагатимуться вирішити питання заборгованості за питну воду. Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що лише так звана ДНР, заборгували за водопостачання понад півтора мільярди гривень.

Крім того, найважливіше для нашої сторони питання- обміну полоненими. Незадовго до попереднього засідання  представник України в гуманітарній підгрупі Віктор Медведчук озвучив  пропозицію обміняти 87 на 309 полонених. Проте тоді  вирішити протиріччя так і не вдалося".

З Мінська, Павло Шаройко, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!