Освітній експеримент розпочато в Україні (Аудіо)

Освітній експеримент розпочато в Україні (Аудіо)

У деяких школах цього навчального року розпочато освітній експеримент у молодших класах. Зокрема, на Запоріжжі таких шкіл - 10.
   
В одній з них побував наш наш кореспондент Олександр Воротилов:
                 
"Одна з них – Пологівська спеціалізована різнопрофільна школа №2. У ній першокласники набувають знання за реформаторською навчальною програмою. Для її опанування педагогам довелося пройти спеціальні підготовчі курси. І тепер свої заняття з першокласниками вчителька з 22-річним стажем Альона Адамович проводить не лише в класі.

Складається враження, коли спостерігаєш за тим, як проходить урок у класі, що діти взагалі не сідають за парти. Вони стоять, рухаються або сидять разом з вчителькою на килимі. Значно зменшилася кількість предметів. Немає в  першокласників і звичних зошитів та підручників. Є всього один зошит, в якому зібрані завдання з усіх предметів на тиждень.

Відкриттю експериментального класу передувала велика роз’яснювальна робота з батьками. За словами однієї з них Ольги Тарасенко, тепер вони задоволені, що їхні діти займаються за сучасною навчальною програмою.

Надати дитині можливість реалізувати себе – у цьому основна мета реформаторської шкільної програми, що  впроваджується в Україні. І якщо вона виправдається, першокласників, які почнуть навчатися на її основі, наступного року побільшає".

Олександр Воротилов, Запоріжжя – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!