В Україні буде створена Національна дитяча рада (Аудіо)

В Україні буде створена Національна дитяча рада (Аудіо)

Національна дитяча рада буде створена при Уповноваженому Президента з прав дитини. Вона опікуватиметься інтересами соціально незахищених категорій дітей, зокрема, і тих, хто має особливі потреби. Таку ініціативу було представлено сьогодні у Києві за участі всесвітньо відомого мотиваційного спікера Ніка Вуйчича.

Докладніше – Юлія Конішевська:
                                                       
"На першому засіданні новоствореної  Національної дитячої ради побувала випускниця одного із київських інтернатів, активістка та волонтерка  Ліна Дешвар. Дівчина каже, що під час зустрічі її найбільше вразив Нік Вуйчич. Нагадаю, це людина, яка народилася без рук і ніг, однак стала бізнесменом, письменником, чоловіком і батьком. А для багатьох людей в усьому світі – тим, хто надихає долати всі перепони. Ліна Дешвар сподівається, що тепер, за підтримки держави вдасться подолати ту стару систему, яка часто калічить життя дітей в інтернатних закладах.

Кожна дитина має право виражати свої думки, бачення і мрії. І держава повинна враховувати їх, - говорить Нік Вуйчич.  Це, за його словами, є запорукою створення міцного та успішного суспільства - без насильства та агресії. На мою думку, якщо ти любиш когось, то ти робиш це через свої дії, якщо ти любиш свою країну, ти будеш жертвувати заради неї, ти будеш підбадьорювати дитину, давати їй прихисток. Однак, не кожна людина має таку змогу. Ми сподіваємося, що якнайбільше сиріт знайдуть свої домівки, де їх любитимуть, - наголосив Вуйчич.

Почути потреби дітей та врахувати їх під час впровадження реформ, – така мета новоствореної Національної дитячої ради, - каже уповноважений Президента з прав людини Микола Кулеба. За його словами, до складу Ради увІйдуть діти з усієї України, кожен регіон матиме своїх представників.

За даними, на які послався Микола Кулеба, щороку в Україні з інтернатів випускаються 12 тисяч дітей. 90 % з них не готові до життя у соціумі, а 50% схильні до скоєння правопорушень. Тож, система інтернатних закладів потребує негайного реформування".

Юлія Конішевська. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!