У Петербурзі вкотре підтримують кримських татар

У Петербурзі вкотре підтримують кримських татар

Цивільні активісти Петербурга у центрі міста проведуть сьогодні щомісячну серію пікетів на підтримку кримських татар на згадку про депортацію кримських татар 18 травня 1944 року.
 
Про це повідомляється у Facebook на акаунті "Стратегія - 18. Петербург на підтримку кримських татар".

"У понеділок, 18 вересня 2017 р., з 19:00 години у Санкт-Петербурзі на Невському проспекті пройде акція на підтримку кримських татар у рамках "Стратегії-18" у форматі поодиноких пікетів. Місце збору учасників - перетин Невського проспекту і Малої Садової вулиці", - говориться у повідомленні.

Активісти наголошують: із 2014 року в Криму російська окупаційна влада здійснює політику щодо кримських татар, що наслідує найгірші риси сталінського минулого. З весни 2014 року повсякденністю для кримських татар стали поліцейські облави й обшуки, викрадення людей серед біла дня з власних будинків або на вулиці.

Організатори пікетів нагадують про затримання й побиття Рената Параламова, вирок Ахтему Чийгозу, "терористичні" статті кримських татар, що проходять у справі Хізб ут-Тахрир.  
"Нав'язана нашій країні її владою роль окупанта й наглядача, що пригнічує чужу свободу, чужу пам'ять про минуле, чужу культуру, для нас не прийнятна. Тому ми вийдемо вчергове на Невський проспект, щоб висловити підтримку кримськотатарському народу, привернути увагу людей до трагедії, що розгортається на наших очах, стала прямим наслідком окупації Криму, і до нашої загальної відповідальності за неї. Немає геноциду кримськотатарського народу!" - заявляють організатори акції.

Вони сподіваються, що до участі в акції залучаться всі небайдужі росіяни.