Гройсман: винні у загибелі дітей мають відповісти

Гройсман: винні у загибелі дітей мають відповісти

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що всі винні у загибелі дітей під час пожежі в таборі в Одесі мають понести суворе покарання, незалежно від посад.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Усі, хто винен у загибелі дітей в Одесі, мають понести жорстке покарання, незалежно від посад. Я дав доручення міністру внутрішніх справ Арсену Авакову і голові Національної поліції Сергію Князєву сформувати групу із кращих слідчих, яка має виїхати невідкладно на місце, встановити усі обставини цієї трагедії і виявити усіх, чиї дії чи бездіяльність до неї призвели", - наголосив Гройсман.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій також закликав провести об'єктивне розслідування трагедії в Одесі. Про це він сказав під час Погоджувальної ради Парламенту.


"На жаль, все, що відбулося в таборі, - це приклад злочинної халатності. Вже відомо зі слів рятувальників, що не спрацювала пожежна сигналізація, а пожежна водойма була порожня", - наголосив Парубій.

Голова ВР закликав усі відповідальні служби провести об'єктивне розслідування пожежі, під час якої загинули троє дівчаток.

Нагадаємо, пожежа на території дитячого оздоровчого комплексу "Вікторія" в Одесі сталась пізно ввечері 15 вересня. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів вщент. Під час пожежі загинули троє дітей.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Затримано директора "Вікторії" Петроса Саркісяна і виховательку Наталію Янчик, яка за функціональними обов'язками мала відповідати за пожежну безпеку. Їм повідомлено про підозру.