Радіо "Хаят" мовитиме на Крим

Радіо "Хаят" мовитиме на Крим

Радіо "Хаят" - проект агентства "Кримські новини", що почало мовлення на Херсонську область, планує, що його сигнали в найближчому майбутньому дійдуть до окупованого півострова.

Про це розповіла директор інформагентства "Кримські новини" і радіо "Хаят" Гаяна Юксель.

"Слово "хаят" у тюркській, і в тому числі в кримськотатарській мові, означає "життя". Це слово має дуже велике значення, тому що все, що важливо в нашому житті, а це може бути і сім'я, і діти, і якісь проекти, які ми реалізуємо, і справа, на якій ми зосереджені, про все це ми говоримо - "моє життя". Власне цією філософією життя був наповнений наш проект радіо "Хаят" і підхід до нового для нас медійного ресурсу", - розповіла Юксель.

Нині сигнали радіо "Хаят" чути лише в Каховському районі Херсонської області на частоті 103,5 ФМ, "а також у будь-якій точці світу на сайті інформаційного агентства "Кримські новини", але невдовзі буде вирішено й питання мовлення на Крим.  

Радіо веде мовлення українською і кримськотатарською мовами, зокрема, з 9 до 19 години виходять новини, а о 12 і 17 годині - розширені 20-хвилинні випуски новин із коментарями гостей у студії.

Крім того, є соціально-політичний блок програм, реалізується літературний проект із відомим літературним ресурсом "Книгарня Є", культурний проект, який розповідає про життя на материку і в Криму, а також про новинки української і кримськотатарської культури.

Цікаве також розважальне шоу "Сабадан" ("З ранку"), яке ведуть молоді українські і кримськотатарські ведучі. Під час ефірів простежується синтез і сплав українського і кримськотатарського - культури, мов, традицій, ситуацій.

Нагадаємо, задум нового радійного проекту з'явився після того, як Нацрада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила конкурс на радійні частоти в так званій кримській прикордонній території. У результаті перемоги в цьому конкурсі з'явився новий інформаційний ресурс "Хаят".